Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Ianuarie 21, 2019

Konkrus


Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /home/ccecrr/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 0

Universitățile care oferă burse în Federația Rusă / Вузы в России

Gubkin University/ РОССИЙСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ УНИВЕРСИТЕТ НЕФТИ И ГАЗА имени И.М. ГУБКИНА 
http://english.gubkin.ru/

Kazan National Research Technical University / Казанский национальный исследовательский технический университет им. А.Н.Туполева
http://www.kai.ru/en/

Kazan National Research Technological University / Казанский национальный исследовательский технологический университет-Татарстан
http://www.knrtu.ru/

Moscow Power Engineering Institute / Национальный исследовательский университет «МЭИ» 
http://www.mpei.ru/

Penza State University / Пензенский государственный университет
http://international.pnzgu.ru/

Russian International Olympic University / Российский Международный Олимпийский Университет (РМОУ)
http://www.olympicuniversity.ru/

Saratov State University / Саратовский государственный университет им. Н.Г. Чернышевского
http://www.sgu.ru

Siberian State Aerospace University / Сибирский государственный аэрокосмический университет имени академика М.Ф. Решетнева
http://en.sibsau.ru/

St. Petersburg University / Санкт-Петербургский государственный политехнический университет
http://www.spbstu-eng.ru/

Stavropol State Medical University 
http://en.stgmu.ru/

Tomsk State University of Architecture and Building / Томский Государственный архитектурно-строительный университет 
http://www.tsuab.ru/en/

Tula State Lev Tolstoy Pedagogical University / Тульский государственный педагогический институт
http://tsput.ru/english/about-university.php

UFA State Petroleum Technological University / УФИМСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ НЕФТЯНОЙ ТЕХНИЧЕСКИЙ УНИВЕРСИТЕТ
http://www.rusoil.net/

University of aerospace engineering / Московский авиационный институт (национальный исследовательский университет)
http://intstudy.mai.ru/

UKHTA STATE TEHCNICAL UNIVERSITY
http://en.ugtu.net/

Ghid de admitere a candidatilor straini la Universitatile din Federatia Rusa

Din data de 01.01.2014, Oficiul Agenţiei „Rossotrudnicestvo” în România este responsabil cu selecţia candidaţilor străini pentru admiterea la universităţile din Federaţia Rusă. 

Calendarul nostru de primire a documentelor:

  • Termenul limită pentru depunerea dosarului de candidatură la Oficiu – 05 aprilie 2014
  • Verificarea, evaluarea şi selecţia candidaturilor – 06.04.2014-10.04.2014
  • Informarea privind admiterea la universităţi – începând cu 05.07.2014

Dacă dosarul candidatului este incomplet sau actele sunt prezentate fără traducere şi autentificare, Oficiul are dreptul de a refuza dosarul.

De asemenea, candidaţilor li se aduce la cunoştinţă că, începând cu anul 2014 - 2015, Ministerul Educaţiei din Federaţia Rusă face selecţia numai împreună cu instituţiile de învăţământ superior, la propunerea Oficiului Agenţiei „Rossotrudnicestvo”. În acest caz, candidatul trebuie să urmărească lista de specializări: http://rs.gov.ru/node/43539 şi să menţioneze alegerea lor în câmpul 20 al formularului. Totodată, candidatul are dreptul de a alege singur până la 6 instituţii de învăţământ superior, dar nu mai mult de 1-2 din fiecare regiune federală, inclusiv Moscova şi Sankt-Petersburg. Pentru alegere pot fi folosite link-urile: http://en.russia.edu.ru/ (where to study) sau  http://www.institute-catalogue.ru/ .

Dacă nici una dintre instituţiile menţionate nu va opta pentru candidat, atunci Ministerul Educaţiei din Federaţia Rusă şi Rossotrudnicestvo îşi rezervă dreptul de a stabili singuri locul studiilor. 

Vă informăm că pentru anul 2014-2015 pentru candidatii programului educaţiei profesionale suplimentare (stagiu) este acordată cota pentru 150 de persoane. Durata stagiului poate fi doar de o singură lună. De asemenea, pentru anul 2014-2015 se acordă: două burse suplimentare pe programul de licenţă în domeniul „Geologie, minerit, geodezie, petrol şi gaz” cu codul de specialitate 21.00.00; două burse pe programul de specialitate „Medicină clinică” cu codul de specialitate 31.00.00.

În conformitate cu Legea federală nr.273 din 29.12.2012 „Privind educaţia în Federaţia Rusă”, studiile studenţilor străini se desfăşoară conform cotei din bugetul federal prin care se acordă bursa (pentru toată perioada studiilor) şi locul în cămin se acordă în condiţii egale cu cetăţenii ruşi. 

Cetăţenilor străini, candidaţi la stagiul pe programul studii profesionale suplimentare, li se acordă locul în cămin, dar fără bursă. Cetăţenii străini care au dovedit cunoştinţele insuficiente de limba rusă au dreptul de a solicita anul pregătitor. Plata cheltuielilor de transport se face din fonduri proprii ale candidatului. De asemenea, candidatul venit la studii în Federaţia Rusă trebuie să achiziţioneze poliţa de asigurare medicală obligatorie. 

Link-uri utile:

 

Distribuie

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  Catalog CCECRR

În decursul ultimului an s-au remarcat tendinţe pozitive la nivel economic, interparlamentar, cultural, precum şi o perfecţionare a bazei juridice, ceea ce ar putea deveni un punct de pornire pozitiv în adâncirea colaborării româno-ruse în perioada următoare.

Citeste mai departe...

  Mesajul Presedintelui

 Asociaţia Camera de Cooperare Economică şi Culturală Romano-Rusă a luat naştere din nevoia de a ajuta la stabilizarea şi dezvoltarea relaţiilor romano-ruse. Nu putem spune că aceste relaţii sunt reci, insă cu siguranţă există loc de mai bine.

Citeste mai departe...