Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Ianuarie 21, 2019

Konkrus


Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /home/ccecrr/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 0

Campania 2%

REDIRECŢIONEAZĂ 2% din impozitul pe venit către ASOCIAȚIA CAMERA DE COOPERARE ECONOMICĂ ȘI CULTURALĂ ROMÂNO-RUSĂ!

Nu trebuie să plătești nimic, ci doar să completezi și să ne transmiți formularul 200 până cel târziu la data de 15 MAI 2014. Statul va redirecționa către asociație 2% din impozitul pe venit achitat pentru anul 2013, iar noi, datorită ție vom susține evenimentele culturale care vor avea scop promovarea României, vom putea susține proiectele și evenimentele CCECRR. Cu cei 2% vom încerca să facem tot ce putem pentru  a aduce un zâmbet pe buze celor care cu greu azi mai zâmbesc. Alege să faci parte din Echipa Noastră, iar zâmbetele care le vom provoca vor fi datorită ție. Mulțumim că faci partea din Echipa Noastră!

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil poate dispune asupra destinației a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, în sensul direcționării acesteia către orice organizaţie non-guvernamentală (asociaţie, fundaţie etc.) doreşte. În acest fel, puteți transmite statului modul în care doriţi să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit. 

Redirecţionarea:

•este  gratuită (nu implică nicio cheltuială pentru dvs.);

•este simplu de efectuat, prin completarea formularului 200;

•este un drept al oricărui cetățean;

•nu reprezintă o sponsorizare sau o donaţie, ci este o parte din impozitul deja achitat de dvs. către stat pentru anul 2013.

CE TREBUIE SĂ FACI:

1. Descarcă formularul:

a)  Persoanele cu venituri doar din salariu: Descărcaţi formularul 230 completat cu datele asociației CCECRR: Formular 230 CCECRR 

sau

b)  Persoanele cu alte venituri în afara salariului: Descărcaţi formularul 200 completat cu datele asociației CCECRR: Formular 200 CCECRR 

Exemple de alte venituri (pentru care se completează formularul 200):

- activităţi independente;

- cedarea folosinţei bunurilor mobile şi imobile;

- activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real;

- câştiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare;

- câştiguri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract;

- orice alte venituri de acest gen.

2. Completează formularul:

Completaţi formularul 230 sau 200 cu datele dvs. personale (doar unul dintre cele două formulare de mai sus, în funcţie de situaţia în care vă încadrați), astfel:

a) Formularul 230 (venituri doar din salarii): Completaţi cu datele de identificare (pct. I) şi semnătură. Restul rubricilor nu trebuie să fie obligatoriu completate (se completează doar dacă este cazul). Instrucţiuni detaliate pentru completare puteţi găsi aici: Instrucțiuni Formular 230

b) Formularul 200 (alte venituri decât din salarii): Completați formularul la toate capitolele aferente tipului de venit pe care l-ați obţinut. Instrucţiuni detaliate pentru completare puteţi găsi aici: Instrucțiuni Formular 200

ATENȚIE!

•Dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal, organul fiscal competent are obligația calculării și virării acestei sume.

•Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la administraţia finanţelor publice.

3. Depune formularul:

Depuneţi formularul direct la registratura organului fiscal sau trimiteţi formularul prin poştă, cu scrisoare recomandată:

•la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu  sau 

•la Administraţia Finanţelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/instituţiei angajatoare). 

•Potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.

ATENȚIE!

•Formularele se mai pot depune personal sau se pot trimite prin poștă la sediul asociației CCECRR, iar noi le vom depune la registratura organului fiscal;

•Dacă depuneți formularele direct la asociația CCECRR, trebuie  să  anexați și următoarele documente: fișa fiscală și copie după actul de indetitate.

Informaţii utile:

Adresele Administrațiilor Financiare le găsiţi AICI.

Programul majorităţii oficiilor poştale este unul destul de flexibil: Luni-Vineri: 08:00-19:00, iar unele lucrează şi Sâmbătă: 08:00-14:00. Mai multe detalii găsiți AICI.

Modelul standard de formular necompletat cu datele asociației, disponibil pe pagina ANAF, se găseşte aici: Formular 230/ Formular 200.

Datele asociației CCECRR care trebuie completate în formular sunt următoarele:

•Denumire entitate nonprofit: ASOCIAȚIA CAMERA DE COOPERARE ECONOMICĂ ȘI CULTURALĂ ROMÂNO-RUSĂ

•Cod de identificare fiscală a entității non-profit: 32769127;

•Cont bancar (IBAN): RO31RNCB0078140407010001;

•Sediu: Bucureşti, str. Calea Dudești, nr.113, parter, sector 3.

 

În cazul în care doriți, puteți comunica asociației faptul că ați depus formularele respective pe adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. 

Dacă aveți nevoie de orice alte informaţii vă rugăm să ne contactaţi la e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Distribuie

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn