Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Februarie 20, 2019

Konkrus


Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /home/ccecrr/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 0

Concursului International de Fotografie "Patrimoniul generatiilor" - ca parte a manifestǎrilor Anului Culturii ȋn Rusia.

Informații despre concurs

Fundația pentru conservarea moștenirii culturale "Patrimoniul generațiilor", anunță desfǎșurarea Concursului International de fotografie «Patrimoniul generatiilor»  , - ca parte a manifestǎrilor Anului Culturii ȋn Rusia.

Scopul concursului este de a populariza patrimoniului cultural al popoarelor Federației Ruse, de a atrage atenția asupra moștenirii istorice și culturale, asupra frumuseții și diversitǎții naturii, de conferi o nouǎ tentǎ emoționalǎ dialogului dintre generații – prin mijloacele specifice artei fotografice,  de a insufla tinerilor un sentiment de mândrie pentru trecutul și pentru prezentul popoarelor și pentru realizările lor în diferitele domenii de activitate. Concursul ȋsi propune totodatǎ consolidarea legăturilor cu compatrioții din străinătate, implicarea lor în viața spirituală și culturală a Rusiei, formarea unui “spațiu cultural comun".

Concursul are loc cu sprijinul Consiliului Federației Adunǎrii Federale a Federației Ruse, cu sprijinul Ministerului Culturii din Federația Rusă, cu sprijinul Agenției Federale pentru CSI, pentru compatrioții din strǎinǎtate și pentru colaborarea internaționalǎ umanitarǎ (Rossotrudnicestvo), cu sprijinul Agenției Federale de Turism, precum și cu sprijinul Agenției ITAR –TASS. 

Comisia concursului, - ȋn componența cǎreia intrǎ conducǎtori și reprezentanți ai editurilor, mass-media, artiști și fotografi celebri - , va determina câștigătorii pentru următoarele categorii :

1. Patrimoniul istoric

În această categorie sunt acceptate imagini ale obiectivelor istorice de patrimoniu, reportaje și scene de gen din locuri explorate de diferite expediții științifice, reconstituiri ale unor evenimente istorice, serbǎri, meșteșuguri, portrete de persoane implicate în studiul, conservarea și promovarea patrimoniului cultural, colaje.

2. Patrimoniul spiritual: istorie și contemporaneitate

În această categorie sȋnt acceptate imagini ale centrelor spirituale ale diferitelor confesiuni, reportaje și scene de gen din viața de zi cu zi, locuri de desfǎșurare a unor evenimente festive, sau a unor evenimente istorice, portrete de enoriași și clerici.

3. Călătorii

În această categorie sȋnt acceptate lucrări care ilustreazǎ diversitatea călătoriilor ca sport și recreere, care contribuie la extinderea orizonturilor cunoașterii, la studiul istoriei, vieții și tradițiilor popoarelor, la cunoașterea lumii ȋnconjurǎtoare. Participanții pot depune imagini luate în timpul călătoriilor lor, obținute prin diferite mijloace tehnice, din diferite genuri de artă fotografică: peisaje (inclusiv urbane), scene de gen, reportaje, colaje de fotografii.

4. În lumea teatrului și filmului

În această categorie fotografiile realizate arată diverse aspecte din arta teatrala și din arta filmului. Reportajele și scenele de gen de pe platformele de filmare și de la repetițiile spectacolelor, de la festivaluri, întâlniri ȋntre oameni de artǎ, de la  evenimente istorice și din viața de zi cu zi din lumea teatrului și a filmului.

5. Aspecte ale biosferei

În această categorie sunt acceptate imagini de floră și faună, fenomene naturale diverse, peisaje, - de asemenea se vor accepta și colajele. Sperăm că participanții la concurs, - folosind instrumente fotografiei - , vor reflecta în lucrările lor frumusețea și diversitatea naturii din jurul nostru, bogăția, unicitatea și farmecul acesteia.

6. Reportaj de actualitate

În această categorie sunt acceptate fotografii făcute din genul reportaj fotografic, care reflectă evenimente importante din diverse domenii ale vieții din Rusia.

7. Sport

În această nominalizare acceptate imagini de la evenimente istorice și din viața de zi cu zi din cadrul diferitelor sporturi, arătând nu numai festivitǎțile și victoria, ci și munca pe care o depun sportivii pentru a obține rezultate. Sȋnt acceptate, de asemenea, și reportaje sau scene de gen casre prezintǎ transferul de cunoștințe și experiențǎ de la generația adultǎ cǎtre generația ȋn formare.

In cadrul concursului se va organiza și votul vizitatorilor website-ului, pe baza cǎruia cea mai popularǎ creație fotograficǎ va primi premiul simpatiei publice. 

Pentru a participa la concurs trebuie să vă înregistrați pe website-ul Organizatorului  (http://www.dostoyanie-pokoleniy.ru) în secțiunea "Concurs Foto", să achitați taxa de înregistrare și să trimiteți următoarele documente:

  • Chestionarul (Anexa 1) ;
  • Fotografiile ȋn format electronic. Parametrii tehnici ai imaginilor trimise: extensie JPEG, dimensiune pe latura mare - 1920 pix, dimensiunea maximă a unei singure imagini - 2 MB.
  • Fotografii trimise trebuie să aibă un titlu și să fie însoțite de comentarii, inclusiv data și locul fotografierii.

Taxa de înregistrare pentru participare la concurs este de 970 de ruble pentru fiecare pereche de două fotografii într-una una dintre categorii. Nu existǎ restricții privind participarea la diferitele categorii și nici la numărul total de fotografii.

Câștigătorii concursului de fotografie vor primi medalii, diplome și un fond de premiere semnificativ.

Premiul ce mare al Concursului - 150.000 de ruble.

Câștigătorului din fiecare categorie - 100.000 de ruble.

Câștigătorului votului public i se va acorda drept premiu echipament fotografic de la unul dintre cei mai importanti producǎtori de tehnicǎ foto pe plan mondial.

In cadrul manifestǎrilor este planificatǎ organizarea unei expoziții de fotografii ale maeștrilor recunoscuți ȋn domeniul fotografiei dintre membrii comisiei de concurs.

Activitățile concursului vor fi reflectate pe larg în mass-media rusă și străinǎ.

La finalul competiției se intenționeazǎ publicarea unui catalog a celor mai bune 100 de lucrǎri ale concursului și publicarea unui număr special al revistei “Patrimoniul generațiilor”.

Expunerea celor mai bune lucrări ale concursului va avea loc la expoziții ȋn Rusia și în străinătate. Lucrǎrile vor fi publicate în revista Science “Patrimoniul generațiilor”, ȋn revista " Buletinul Consiliului Federației" și ȋn alte mijoace de informare ȋn masǎ, electronice și tipǎrite din Rusia și din strǎinǎtate. 

Fotografiile sunt acceptate până la data de 10 octombrie 2014.

Decernarea premiilor concursului va avea loc în luna noiembrie 2014.

Mai multe informații despre concurs și despre activitățile Fondului de pǎstrare a moștenirii culturale «Patrimoniul generațiilor» , pot fi găsite pe website-ul nostru: www.dostoyanie-pokoleniy.ru .

 

comments

Distribuie

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn