Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Ianuarie 21, 2019

Konkrus


Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /home/ccecrr/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 0

Mesajul Presedintelui

Asociaţia Camera de Cooperare Economică şi Culturală Romano-Rusă a luat naştere din nevoia de a ajuta la stabilizarea şi dezvoltarea relaţiilor romano-ruse. Nu putem spune că aceste relaţii sunt reci, insă cu siguranţă există loc de mai bine. Este important ca Romania să aibă relaţii economice şi culturale reciproc avantajoase cu orice stat, cu atat mai mult cu un vecin atat de mare şi cu o influenţa internaţională atat de evidentă.

Intre Romania şi Rusia există o relaţie istorică de sute de ani, chiar dacă in mod oficial s-au implinit doar 135 de ani de relaţii diplomatice. De-a lungul timpului, interacţiunea celor două popoare a avut loc şi nu de puţine ori s-a dovedit a fi stransă, concretizandu-se prin schimburi economice, incheierea de alianţe pe plan militar, schimburi culturale şi religioase şi nu numai.

Un exemplu al relaţiei cu totul speciale dintre cele două popoare il reprezintă etnicii staroveri (lipoveni) care trăiesc in Romania de sute de ani şi au demonstrat că diferenţele dintre noi nu sunt atat de mari, iar religia ortodoxă este principalul element care ne defineşte ca şi popoare. Cu toate acestea, diverşi factori precum contextul istoric şi economic, lipsa de informare şi falsa imagine creată uneori la nivelul cetăţenilor celor două ţări, au condus la răcirea relaţiilor dintre acestea. Din această perspectivă, cunoaşterea reciprocă ne poate ajuta la reluarea şi imbunătăţirea acestor relaţii. O apropiere faţă de acest spaţiu poate fi observată şi la nivel mondial, confirmandu-se că Estul reprezintă o perspectivă economică viabilă pentru viitor. La o analiză simplă putem observa bunele relaţii ale celor mai puternice state europene cu Federaţia Rusă (Germania, Spania, Grecia, Franţa, Italia, etc.), precum şi ale statelor asiatice şi din America de Sud (spre exemplu in 2013 Brazilia a semnat deschiderea unei fabrici de eoliene in parteneriat cu Rusia). In acest context, este evident că şi Romania trebuie să intreprindă acţiuni pentru cultivarea relaţiilor avantajoase pentru sine şi prin care aceasta işi poate redobandi locul meritat intre primele state in Europa. Intre aceste acţiuni, promovarea unor relaţii economice avantajoase cu Federaţia Rusă se poate dovedi de o importanţă majoră, avand in vedere faptul că piaţa rusă este o piaţă imensă unde firmele romaneşti se vor putea bucura de apreciere şi vor avea cerere.

Sperăm că demersurile noastre vor fi interpretate aşa cum le prezentăm şi oricine doreşte să se implice in susţinerea acestei relaţii poate să vină alături de noi.

 

Cu stimă,

Tudor Afanasov, Preşedinte CCECRR

 

Distribuie

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  Catalog CCECRR

În decursul ultimului an s-au remarcat tendinţe pozitive la nivel economic, interparlamentar, cultural, precum şi o perfecţionare a bazei juridice, ceea ce ar putea deveni un punct de pornire pozitiv în adâncirea colaborării româno-ruse în perioada următoare.

Citeste mai departe...

  Mesajul Presedintelui

 Asociaţia Camera de Cooperare Economică şi Culturală Romano-Rusă a luat naştere din nevoia de a ajuta la stabilizarea şi dezvoltarea relaţiilor romano-ruse. Nu putem spune că aceste relaţii sunt reci, insă cu siguranţă există loc de mai bine.

Citeste mai departe...