Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Februarie 20, 2019

Konkrus


Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /home/ccecrr/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 0

„Feeria muzicii”, un concert de neuitat

Soprana Irina Iordăchescu, basul rus Denis Sedov şi pianistul Ieronim Buga le-au oferit melomanilor constănţeni, marţi seară, un concert extraordinar, primul din cadrul turneului naţional „Feeria muzicii”. Evenimentul artistic, care s-a desfăşurat pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, a fost organizat sub egida Consulatului General al Federaţiei Ruse la Constanţa, fiind dedicat împlinirii a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-ruse, în partenerit cu Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă.

 „MUZICA” ŞI „VÂSLAŞUL DE PE VOLGA”

Arii, duete, valsuri şi serenade din opere, operete şi musicaluri celebre din repertoriul unor compozitori faimoşi, precum Ceaikovski, Puccini, Verdi, Gounod, Rossini sau Strauss, au transpus publicul într-o lume feerică, din care au răzbătut vocile extraordinare ale celor doi solişti, Irina Iordăchescu şi Denis Sedo, acompaniaţi cu măiestrie de pianistul Ieronim Buga. În programul serii au fost incluse şi două momente speciale: cântecul popular rus „Vâslaşul de pe Volga”, în interpretarea de excepţie a basului Denis Sedov, şi celebra arie „Muzica” din opereta „Valurile Dunării”, de George Grigoriu.

UN PROGRAM EMOŢIONANT
„Concertul pe care l-am susţinut, în această seară (n.r. - marţi), la Constanţa este primul dintr-o serie de evenimente pe care le voi organiza alături de Agenţia EvArt. Când am ales repertoriul, m-am gândit ca el să placă publicului. Am vrut ca acest program să emoţioneze, să aducă şi bucurie, şi tristeţe. De aceea, în concertul pe care l-am susţinut alături de extraordinarul bas Denis Sedov şi pianistul Ieronim Buga, se regăsesc şi opereta, şi musicalul, şi opera serioasă”, a declarat la finalul concertului, pentru cotidianul „Telegraf”, soprana Irina Iordăchescu.

Îndelung aplaudat de melomanii constănţeni, care l-au auzit pentru prima dată, apreciindu-i vocea specială şi prezenţa scenică, basul Denis Sedov a spus, la rândul său: „Publicul de aici, de la Constanţa, este foarte călduros, la fel ca şi cel de la Moscova, Rio de Janeiro. Oamenii iubesc recitalurile lirice, deoarece vocea umană îi sensibilizează mai mult decât orice alt instrument, care se interpune ca o barieră - de metal, de lemn - între public şi artist”.

PRIMA DATĂ LA CONSTANŢA
„În această seară, am cântat pentru prima dată pe scenă cu Irina Iordăchescu, a cărei voce este minunată, la fel ca şi personalitatea sa. În România, am mai susţinut în aprilie, la Bucureşti, un concert cu muzică ortodoxă, alături de Corul Catedralei „Sfântul Isaac” din Sankt Petersburg. Am lucrat foarte bine cu baritonul Alexandru Agache, îmi place de soprana Angela Gheorghiu. În România sunt foarte mulţi artişti buni. Trebuie să menţionez că prima mea profesoară de muzică a fost o româncă, Bibiana Goldenthal”, a mai spus, pentru cotidianul „Telegraf”, basul rus Denis Sed

Sursa

Distribuie

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
  Catalog CCECRR

În decursul ultimului an s-au remarcat tendinţe pozitive la nivel economic, interparlamentar, cultural, precum şi o perfecţionare a bazei juridice, ceea ce ar putea deveni un punct de pornire pozitiv în adâncirea colaborării româno-ruse în perioada următoare.

Citeste mai departe...

  Mesajul Presedintelui

 Asociaţia Camera de Cooperare Economică şi Culturală Romano-Rusă a luat naştere din nevoia de a ajuta la stabilizarea şi dezvoltarea relaţiilor romano-ruse. Nu putem spune că aceste relaţii sunt reci, insă cu siguranţă există loc de mai bine.

Citeste mai departe...