Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Ianuarie 24, 2018

Konkrus

Comunicate de presa

Misiune Economică în Rusia 27 iunie-1 iulie

În perioada 27 iunie - 1 iulie o delegație a oamenilor de afaceri români condusă de Tudor Afanasov Președinte CCECRR și Aurelian Gogulescu Președinte CCI Prahova se va afla la Moscova-Yaroslav-Sankt Petersburg în vederea dezvoltarii relațiilor de afaceri dintre cele două țări, existând un interes reciproc în acest sens. Acest eveniment este organizat cu sprijinul Ambasadei Federației Ruse în România, în parteneriat cu Camerele de Comerț din Moscova, Yaroslav și Sankt Petersburg, cu Uniunea Întreprinzătorilor și Industriașilor din Rusia, Consiliul Rus pentru relații internaționale și comerț exterior. Printre partenerii evenimentului se regăsește și  Kalinca Tavel.

Citește mai departe...

CCECRR și partenerii săi organizează Forumul de Afaceri Româno-Rus

Asociatia Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa (CCECRR), organizațiile partnere și Camere de Comerț Teritoriale  intentioneaza organizarea unei misiuni economice in Federatia Rusa la sfarsitul lunii martie/inceputul lunii aprilie 2017, in vederea stabilirii unor contacte directe cu mediul de afaceri local si identificarii unor oportunitati si proiecte de cooperare si investitii pe relatia Rusia.

Citește mai departe...

CCECRR a lansat Clubul de Afaceri al Staroverilor

În data de 03 01 2017, în prima reuniune din acest an a Consiliului Fondatorilor As. Camerei de Cooperare Economice și Culturale Româno-Ruse, a fost luată hotărârea înființarii Clubului de Afaceri al Staroverilor (CAS) de pe langă CCECRR. Această decizie se pliază pe strategia propusă de Tudor Afanasov, președintele CCECRR și adoptată de Consiliul Fondatorilor, strategie care dorește să implice membrii comunității de ruși staroveri (lipoveni) în dezvoltarea relațiilor româno-ruse.

Citește mai departe...

Președintele CCECRR Tudor Afanasov la Iași

Pe data de 5 noiembrie 2016 la invitația Șefului Catedrei de Slavistică Dl. Prof. Dr.Leonte Ivanov, Tudor Afanasov, Președintele CCECRR a participat la Zilele Catedrei. Invitat special la Acest eveniment a fost ES Ambasadorul Federației Ruse în România Valery Kuzmin care a efectuat o vizită de lucru la Iași. Vizita Domniei Sale în Iași a început la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași unde a avut loc o întâlnire cu Prorectorul pentru Relații Internaționale și Parteneriate de Studii și Cercetare Profesor Universitar Doctor Henri Luchian. În cadrul conversației a fost abordată tema de aprofundare a cooperării cu universitățile din Rusia.

Citește mai departe...
  Catalog CCECRR

În decursul ultimului an s-au remarcat tendinţe pozitive la nivel economic, interparlamentar, cultural, precum şi o perfecţionare a bazei juridice, ceea ce ar putea deveni un punct de pornire pozitiv în adâncirea colaborării româno-ruse în perioada următoare.

Citeste mai departe...

  Mesajul Presedintelui

 Asociaţia Camera de Cooperare Economică şi Culturală Romano-Rusă a luat naştere din nevoia de a ajuta la stabilizarea şi dezvoltarea relaţiilor romano-ruse. Nu putem spune că aceste relaţii sunt reci, insă cu siguranţă există loc de mai bine.

Citeste mai departe...