Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Februarie 20, 2019

Konkrus


Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /home/ccecrr/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 0

Participarea Președintelui CCECRCC Tudor Afanasov la Conferința Internațională Tematică „100 de ani de la revoluția Rusă: unitate pentru viitor” (2)

Participarea Președintelui CCECRCC Tudor Afanasov la Conferința Internațională Tematică „100 de ani de la revoluția Rusă: unitate pentru viitor”/
Участие Президента ПЭКСРР Ф.Ф. Афанасова на Всемирною тематическою конференцию «100-летие Русской революции: единение ради будущего».


În perioada 31 octombrie-1 noiembrie a.c. Președintele CCECRR Tudor Afanasov va participa la Conferința Internațională tematică „100 de ani de la revoluția Rusă: unitate pentru viitor”. Participarea la eveniment e fost posibilă datorită sprijinului acordat de Ambasada Federației Ruse în România. Evenimentul se va desfășura sub egida Comisiei guvernamentale pentru relația cu conaționalii și a Consiliului Coordonator Mondial al conaționalilor ruși, ce trăiesc în străinătate. Pentru participarea la conferință au fost invitați 155 de conducători și activiști din cadrul organizațiilor care se ocupă de tema conaționalilor din 92 de țări ale lumii.
Formarea marii diaspore ruse este strâns legată de evenimentele tragice ale istoriei care au avut loc atât în interiorul țării, cât și din cauza cataclismelor care au avut loc la nivel mondial. Aflându-se în emigrație în perioada vremurilor tulburi, legate de revoluție și de războiul civil, conaționalii noștri-reprezentanții multor naționalități și religii- au reușit să devină membri activi în comunitățile în care au fost primiți în acele vremuri tulburi, au adus și continuă să aducă o contribuție unică în dezvoltarea culturii, artei, literaturii, muzicii, științei și tehnicii, economiei țării din care fac parte.
Evenimentele sfârșitului de secol XX, căderea Uniunii Sovietice și apariția de noi state, au făcut ca, milioane de oameni pur și simplu, fără voia lor să se regăsească în afara țării și nevoiți fiind de noile condiții să găsească soluții să își păstreze identitatea și să se adapteze noilor realități. Din momentul formării Rusiei contemporane la cel mai înalt nivel de stat a fost recunoscut faptul că, misiunea comună a tuturor – sprijinirea conaționalilor să păstreze vie memoria Patriei, să își păstreze limba, cultura, tradițiile, obiceiurile, valorile, amintirea istorică.
Participanților Forumului le va reveni misiunea să analizeze mai multe întrebări cheie, spre exemplu, comunitatea rusă din străinătate în perspectivă istorică, păstrarea identității ruse ca și condiție pentru supraviețuirea comunității ruse din străinătate, conaționalii din afara granițelor țării și lumea contemporană, importanța consolidării și întărirea comunității ruse din afara țării.
În decursul celor două zile sunt programate conferințe plenare, „Revoluția și Lumea Rusă și „Conaționalii în lumea contemporană”, dar și dezbateri pe secții „Revoluția Rusă și comunitatea rusă din străinătate”, „Contribuția tinerei generații de conaționali în păstrarea limbii ruse, culturii ruse și patrimoniul istoric al Rusiei în străinătate”, „Canalele de știri ale conaționalilor în lumea tehnologiilor actuale”.
Președintele CCECRR Tudor Afanasov va susține o prelegere în cadrul secției „Revoluția Rusă și comunitatea rusă din străinătate” cu tema „Revoluția în ochii staroverilor”.

Distribuie

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn




  Catalog CCECRR

În decursul ultimului an s-au remarcat tendinţe pozitive la nivel economic, interparlamentar, cultural, precum şi o perfecţionare a bazei juridice, ceea ce ar putea deveni un punct de pornire pozitiv în adâncirea colaborării româno-ruse în perioada următoare.

Citeste mai departe...

  Mesajul Presedintelui

 Asociaţia Camera de Cooperare Economică şi Culturală Romano-Rusă a luat naştere din nevoia de a ajuta la stabilizarea şi dezvoltarea relaţiilor romano-ruse. Nu putem spune că aceste relaţii sunt reci, insă cu siguranţă există loc de mai bine.

Citeste mai departe...