Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Februarie 20, 2019

Konkrus


Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /home/ccecrr/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 0

Ruşii au ajuns la Iaşi!

Companiile ieşene vor avea posibilitatea de a intra pe piaţa din Federaţia Rusă. Camera de Cooperare Economică şi Culturală Româno Rusă şi-a deschis reprezentanţă la Iaşi. Un prim pas în creşterea relaţiilor între cele două state este reprezentat de promovarea staţiunilor turistice din România pe piaţa din Rusia.

Federaţia Rusă a intrat oficial pe piaţa din Iaşi. În cursul zilei de ieri, 29 mai a fost lansată Reprezentanţa Regională a Camerei de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă (CCECRR). Antreprenori şi reprezentanţi ai mediului politic au fost prezenţi la evenimentul care ar trebui să marcheze o nouă linie de dezvoltare a economiei din regiunea de Nord Est. „Poziţia geografică a regiunii este un avantaj pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale. Se ştie faptul că investiţiile în zonă sunt foarte puţine, iar relaţiile româno-ruse, prin intermediul etnicilor lipoveni pot ajuta şi la creşterea relaţiilor economice”, a precizat Tudor Afanasov, preşedintele Camerei de Cooperare.

Intrarea pe piaţă a CCECRR va însemna relansarea legăturilor economice şi culturale cu Federaţia Rusă, una dintre cele mai importante pieţe de desfacere din lume. Necesităţile acesteia sunt diverse, conform reprezentanţilor Camerei de Cooperare, de la articole de îmbrăcăminte la produse agricole, pomicole, viticole, până la utilaje de foraj petrolier şi utilaje industriale. Astfel, obiectivul principal al CCECRR este acela de a facilita dialogul economic şi cultural între cele două state, de a stabili şi menţine bune relaţii de cooperare cu autorităţile şi organismele competente din cele două ţări şi informarea şi susţinerea producătorilor şi prestatorilor de servicii români pe această piaţă.

Staţiunile româneşti, promovate în Rusia de artişti

De aceea, activitatea Camerei va fi concentrată în zece departamente, pentru consultanţă, cultură, educaţie şi relaţii academice, promovare a culturii, promovare turistică, interpretariat şi traduceri, consultanţă juridică, consultanţă de risc, strategie şi creaţie publicitară, IT şi graphic design. „De exemplu, staţiunile turistice din România vor fi promovate în acest an în Federaţia Rusă. Am realizat un parteneriat între Asociaţia Turismului din România şi omologii din Rusia pentru acest lucru, vom colabora cu vedete. Cooperarea economic se va face pe mai multe domenii. Federaţia Rusă, însă, vrea mână de lucru, dar nu salahori. Vrea experţi, iar aceştia sunt foarte bine plătiţi. În plus, o relaţie bună cu Federaţia Rusă însemnă o relaţie bună cu China, cu Mongolia, care este o piaţă în continuă dezvoltare”, a completat preşedintele CCECRR. 

Sursa

comments

Distribuie

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn