Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Februarie 20, 2019

Konkrus


Strict Standards: Declaration of JCacheControllerView::get() should be compatible with JCacheController::get($id, $group = NULL) in /home/ccecrr/public_html/libraries/joomla/cache/controller/view.php on line 0

Emisarii lui Putin i-au curtat ieri pe oamenii de afaceri ieşeni

Doar 2% din investitorii străini care aleg România pentru a demara o afacere se orientează spre zona de Nord-Est a ţării. Aceasta este una dintre concluziile lansării oficiale a Reprezentanţei Regionale a Asociaţiei Camera de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă (CCECRR). Evenimentul a fost găzduit de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi.

 Totodată, în luna septembrie a acestui an, 50 de oameni de afaceri din România vor participa la deschiderea reprezentanţei CCECRR de la Moscova. Firmele ieşene şi nu numai au fost invitate să-şi lărgească orizonturile şi către Est, să cultive relaţii economice cu parteneri din Rusia. Joi, 29 mai, conducerea CCII a primit mai întâi vizita unei delegaţii conduse de către Valery Mrochek, consilier economic al Ambasadei Republicii Belarus. În cursul după amiezii, a avut loc lansarea oficială a Reprezentanţei Regionale a Asociaţiei Camera de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă. Ambele evenimente au fost de natură să contribuie la refacerea şi impulsionarea relaţiilor economice dintre antreprenorii români şi cei din Belarus şi Rusia. „Asociaţia CCECRR a luat naştere din nevoia de a ajuta la dezvoltarea şi întărirea relaţiilor româno-ruse. Nu putem spune că aceste relaţii sunt reci, însă cu siguranţă exstă loc de mai bine. Este important ca România să aibă relaţii economice şi culturale reciproc avantajoase cu orice stat, cu atât mai mult cu un vecin atât de mare şi cu o influenţă internaţională atât de evidentă. Promovarea unor relaţii economice şi culturale cu Federaţia Rusă se poate dovedi de o importanţă majoră, având în vedere faptul că Rusia este o ţară unde cultura românească se va putea bucura de apreciere, iar produsele româneşti vor avea cerere”, a declarat Tudor Afanasov, preşedintele CCECRR. La eveniment au participat parlamentari ieşeni, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, între care Grupul de firme Conex, respectiv Grupul Pieta.

comments

Distribuie

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn