Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

În Sankt Petersburg a început Forumul Economic Internațional (PMEF) 2024

06.06.2024

În Sankt Petersburg a început Forumul Economic Internațional (PMEF) 2024

 

În Sankt Petersburg a început prima zi a celei de-a 27-a ediții a SPIEF-2024, care se va desfășura până pe 8 iunie.

În aceste zile, capitala de nord primește oaspeți din 136 de țări, iar în total, la forum vor participa peste 17.000 de persoane. În 2024, evenimentul are loc sub sloganul „Baza unei lumi multipolare - crearea de noi puncte de creștere”. Oaspeții se familiarizează deja cu specificul regiunilor rusești la standurile lor.

 

La baza forumului economic internațional, ca în fiecare an, se află un program de afaceri: se planifică semnarea a sute de acorduri, discursuri ale vorbitorilor-cheie din economia rusă. În plus, la SPIEF-2024 sunt expuse noutățile industriei auto autohtone. De exemplu, deja astăzi vizitatorii vor vedea modelul Lada Iskra de la AvtoVAZ.

 

Pavilioanele numeroaselor regiuni rusești sunt, de asemenea, în plină activitate - fiecare cu propriul său specific. De remarcat că, în ciuda situației tensionate în zonele de frontieră și în noile subiecte, participă atât DNR, cât și LNR, precum și regiunea Belgorod.

 

„Până în prezent, au confirmat participarea 18.600 de persoane din 139 de țări și teritorii, inclusiv Rusia. Sultanatul Oman participă la SPIEF-2024 cu statutul onorific de țară-gazdă. Interesul fără precedent din partea partenerilor străini și a mass-media indică faptul că piața rusă și, în general, modelul economic de dezvoltare și consolidare a Rusiei, în condițiile unor restricții și presiuni serioase din partea Vestului colectiv, și-a dovedit competitivitatea”, a remarcat consilierul președintelui Rusiei, Anton Kobyakov.

 

De asemenea, a fost lansat numărul oficial al revistei SPIEF-2024. Materialul central al ediției, „Crearea de noi puncte de creștere - baza unei lumi multipolare”, reiterează tema principală a forumului. Se discută despre schimbările politice și economice globale și despre rolul Rusiei în aceste procese. Un articol separat este dedicat Omanului - țara-gazdă a SPIEF-2024, relațiile cu care promit cele mai mari perspective. De asemenea, în număr sunt incluse două interviuri - unul exclusiv cu Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill, și reflectări despre căutarea creativă și muzica modernă a lui Vyacheslav Butusov. În plus, cititorii vor afla:

cum sunt implementate noile proiecte naționale;


unde vor fi construite orașele viitorului în Rusia;


cum se simte cea mai mare întreprindere din industria auto rusă;


ce este nou în industria cinematografică autohtonă;


ce spații tematice ale Fundației Roscongress vor fi prezentate la SPIEF;


cum trăiește Sankt Petersburg - orașul unde are loc forumul etc.


Publicația este distribuită pe platforma SPIEF, pe zborurile „Aeroflot” și la RZD - în trenurile „Sapsan” pe ruta Moscova - Sankt Petersburg - Moscova.

Versiunea electronică este disponibilă la următorul link.

 

Acțiune :