Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

La SPIEF-2024 a participat președintele pentru cooperare economică și culturală între România și Rusia, Tudor Afanasov

11.06.2024

La SPIEF-2024 a participat președintele pentru cooperare economică și culturală între România și Rusia, Tudor Afanasov

 

Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg s-a încheiat. Au avut loc dezbateri interesante, iar participanții au stabilit noi conexiuni și au schimbat contacte. Potrivit comitetului de organizare al forumului, la conferința de închidere, la SPIEF-2024 au participat 21,3 mii de persoane din 139 de țări. Au fost încheiate peste 980 de acorduri, în valoare totală de 6,4 trilioane de ruble, în decursul celor 4 zile ale Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg. SPIEF a adus un volum record de investiții în capitala de nord. În cadrul forumului s-au semnat 69 de acorduri în valoare de 1,227 trilioane de ruble.

59 de țări și-au exprimat intenția de a adera la uniunile BRICS, SCO și EAEU, conform consilierului președintelui Federației Ruse, Anton Kobyakov, la SPIEF.

"Interesul fără precedent din partea partenerilor străini și a mass-media indică faptul că piața rusă și modelul său general de dezvoltare economică și consolidare în contextul unor restricții serioase și presiunii din partea Vestului colectiv au demonstrat competitivitatea lor", a declarat Kobyakov.

Participanții și invitații la forum au inclus șefi de state străine, oameni de afaceri străini și bloggeri. Unii au venit pentru a beneficia de cooperare, în timp ce alții au venit pentru a asista la un eveniment global. Președinții Boliviei, Zimbabwe, Republicii Srpska și Abhaziei, precum și Prim-ministrul Republicii Centrafricane și Președintele Cabinetului de Miniștri al Osetiei de Sud au participat la forum. De asemenea, se așteaptă sosirea politicienilor din Azerbaidjan, Algeria, Belarus, Ungaria, Vietnam, China și alte țări.

Un oaspete special la SPIEF în acest an a fost o delegație din Oman. Reprezentanții țării și-au exprimat dorința de a coopera cu Rusia, inclusiv în domeniul turismului.

Pe 7 iunie, la sesiunea plenară a SPIEF, unde au vorbit șefii de stat ai Rusiei, Boliviei, Zimbabwe și alții, a fost prezent și a vorbit președintele pentru cooperare economică și culturală între România și Rusia, Tudor Afanasov.

Tema principală a întregului forum a fost "Bază pentru o lume multipolară", care va uni liderii din trei continente.

Scopul nostru este să înțelegem situația din economia globală, să consolidăm și să obținem noi legături de parteneriat. Culturi și economii diferite, poziții diferite pe scena mondială. Dar toți apreciază și găsesc utile diferitele perspective asupra ordinii mondiale și a proceselor economice.

Au avut loc peste 150 de sesiuni tematice în cadrul SPIEF, discutând "Afacerile mici, care au devenit semnificativ mai complicate, în special în ultimii 10 ani. Există nevoia formării unui sistem fluid pentru creșterea afacerilor mici și mijlocii. În prezent, tinerii sunt activi în antreprenoriat, în special în antreprenoriatul tehnologic", a subliniat ministrul.

Fondul rus pentru Investiții Directe a semnat un acord cu compania indiană Cadila Pharmaceuticals Limited pentru construirea unei fabrici de medicamente injectabile în Rusia. În plus, a fost încheiat un acord privind dezvoltarea și producția de medicamente inovatoare cu holdingul BioCubaFarma din Cuba.

Brazilia, la rândul său, intenționează să-și crească volumul comerțului cu Rusia, în timp ce Emiratele Arabe Unite își doresc să-și consolideze parteneriatul în afacerile private, cum ar fi imobiliarele, transportul și alte servicii.

 

Acțiune :