Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Administraţie Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, prezent la conferința „Dezvoltarea relațiilor de afaceri cu Federația Rusă”

25.03.2019

Administraţie Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, prezent la conferința „Dezvoltarea relațiilor de afaceri cu Federația Rusă”

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valery Kuzmin, a spus la Suceava că „Federația Rusă dorește o dezvoltare pragmatică, corectă și reciproc avantajoasă a relațiilor cu România. Avînd în vedere că sîntem țări vecine și avem o istorie importantă împreună trebuie să lucrăm la dezvoltarea acestor relații”. Biroul de Presă al Prefecturii Suceava informează că ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, a participat la conferința cu tema „Dezvoltarea relațiilor de afaceri cu Federația Rusă”.
Evenimentul a fost găzduit de sala „Ștefan cel Mare” din Palatul Administrativ. Evenimentul a fost organizat de Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, în parteneriat cu Uniunea Generală a Industriașilor din România – Filiala Bucovina Suceava, și a avut ca scop „prezentarea posibilităților de dezvoltare a relației economice cu Federația Rusă în diferite domenii”. Conform Prefecturii, ambasadorul Kuzmin a spus că motivul prezenței sale la Suceava îl reprezintă continuarea dialogului „pentru care am fost deschiși întotdeauna, în contextul în care, în ultima perioadă, am sesizat o încetinire a dialogului referitor la relațiile economice”.

Ambasadorul Federației Ruse a mai spus că acum „schimburile comerciale dintre țările noastre au intrat pe un trend pozitiv după o perioadă de stagnare”. Valery Kuzmin a fost însoțit de consilierul economic al Ambasadei, Igor Sidorov, iar în prezidiu s-au mai aflat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc şi președintele UGIR, Ovidiu Ilisei și alții.

Acțiune :