Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Mesajul presedintelui

Mesajul presedintelui

Dragă Vizitatorule,

Îți urez un bun venit pe Site-ul Asociației Camera de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă (CCECRR), entitate a cărui Președinte și Fondator sunt. Înainte de a purcede la a vizualiza pagina noastră permite-mi să mă prezint și să îți zic câteva cuvinte despre mine și despre organizația a cărui site vei urma să îl vizualizezi. Despre mine. Mă numesc Tudor Afanasov (botezat Feodor, Sfântul al cărui nume îl port este din Yaroslav Rusia, Sf. Cneaz Feodor) cetățean român, de naționalitate ruso-staroveră (lipovean), născut și crescut în Suceava, sat Lipoveni. Absolvent de Teologie, Filologie, (ambele la Iași), Economie (București) și a unui modul de diplomație la Institutul Diplomatic Român (București).

Asociația CCECRR a luat naștere în anul 2014, mai exact pe data de 27 februarie, într-o perioadă în care deja puteam anticipa într-o oarecare măsură situația de azi dintre Occident și Federația Rusă, l-a acea vreme fiind vicepreședintele Camerei de Comerț Bilaterale Româno-Ruse și Director General al Asociației Culturale de Prietenie Româno-Ruse ( adică de când mă știu am fost implicat în dezvoltarea și promovarea identității mele naționale și a relației Cu Federația Rusă). Înțelegând oarecum că situația nu va fi una roză, am hotărât să înființez o organizație cu care să pot transmite în mod obiectiv și clar ideea de dezvoltare economică și culturală dintre țările mele. Zic țări pentru că, consider o binecuvântare să trăiesc în România, sa am inimă de român și suflet de rus. De asemenea, consider că fiecare cetățean român de altă naționalitate ar trebui să se implice în dezvoltarea relației dintre țara în care trăiește (România) și țara de unde au plecat bunicii sau străbunicii săi. Dacă fiecare minoritate ar face acest lucru, România ar fi mult mai prosperă, iar poziția ei ar fi înțeleasă mult mai bine deoarece mesajele ar fi transmise în limba țărilor cu care dorim parteneriat.

Cu această organizație am dorit să ne asumăm rolul de a fi o punte de legătură între România și Rusia, o platformă unde relațiile româno-ruse să se îmbunătățească, iar mediul de afaceri să aibă parte de o dezvoltare economică bună și sustenabilă. O apropiere față de acest spațiu poate fi observată și la nivel mondial, în pofida contextului actual, confirmându-se că Estul reprezintă o perspectivă economică viabilă pentru viitor. La o analiză simplă putem observa bunele relații ale celor mai puternice state europene cu Federația Rusă (Germania, Spania, Grecia, Franța, Italia, etc.), precum și ale statelor asiatice și din America de Sud . În acest context, este evident că și România trebuie să întreprindă acțiuni pentru cultivarea relațiilor avantajoase pentru sine și prin care aceasta își poate redobândi locul meritat între primele state în Europa. Între aceste acțiuni, promovarea unor relații economice avantajoase cu Federația Rusă se poate dovedi de o importanță majoră, având în vedere faptul că piața rusă este o piață imensă unde firmele românești se vor putea bucura de apreciere și vor avea cerere.

Datorită parteneriatelor dezvoltate de CCECRR, în pofida contextului internațional actual, împreună cu partenerii noștri am reușit să deschidem noi oportunități în colaborarea româno-rusă. Alături de noi, au venit asociații patronale din România și Rusia, iar asociația noastră a încheiat colaborări cu Camere de Comerț Teritoriale din România și Rusia și a reușit să obțină susținerea diverselor instituții de stat din Federația Rusă. Împreună cu CCI din Federația Rusă am reușit să ajutăm mai multe companii din România să ajungă pe piața Rusă. Datorită parteneriatelor noastre, am reușit să fim reprezentați aproape în fiecare oraș din țară, dar să avem și reprezentanți în afara țării (în Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Grecia, Rusia), parteneri în Bielorusia, Ucraina, Kîrgistan, Armenia, Azerbaidjan, Iran, America de Sud, Ecuador, Cuba, etc. Am vizitat împreună cu membrii și partenerii noștri peste 15 de regiuni din federația rusă și au fost identificate contracte pentru companiile românești cu o valoare de peste două miliarde de dolari, din păcate unele încă sunt în etapa de negociere.
Printre partenerii noștri se numără Consiliul Federației Ruse pentru Relații Internaționale (împreună cu acesta pregătim proiectul “20 de perspectivă româno-rus”), Camera de Comerț a Federației Ruse, Banca Internațională de Cooperare Economică, Consiliul Rus pentru Dezvoltare Economică și Comercială al cărui reprezentant în România sunt, Camera de Comerț și Industrie Iași, Camera de Comerț și Industrie Prahova, Uniunea Națională a Patronatelor din România, Uniunea Națională a Industriașilor din România, Patronatul Societăților din Construcții, Asociația Juriștilor din Moscova si multe alte organizații cu profil economic si cultural.

CCECRR nu promovează doar dezvoltarea economică dintre România și Rusia, ci și latura Culturală. Am organizat zeci de evenimente culturale, susținem proiecte sociale, am organizat concerte ale Armatei Roșii, mese rotunde, am susținut olimpiade, am ajutat tineri să viziteze Rusia, sponsorizat documentare despre România și multe altele.

Activitatea noastră nu a trecut neobservată nici de Ambasada Federației Ruse, care prin Excelența Sa, Valery Kuzmin Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România a declarat, citez: ,, Diplomația rusă în 2017 a continuat în mod consecvent activitatea de restabilire a relațiilor pragmatice reciproc avantajoase cu România pe diferite domenii. Constatăm cu satisfacție că cifra de afaceri comerciale bilaterale în 2017 a crescut cu peste 20% și conform estimărilor cu totul realiste, ea va ajunge la sfârșitul celor 12 luni, la 4 miliarde de USD.

– Drept o mărturie a unui mare interes reciproc în extinderea domeniilor de cooperare de afaceri care nu sunt cuprinse în cadrul așa-numitelor sancțiuni UE, apar și rezultatele misiunilor economice ale oamenilor de afaceri români efectuate în 2017, la Moscova, Sankt-Petersburg, Yaroslavl și Smolensk, organizate cu participarea Camerei de Cooperare Economică şi Culturală Romano-Rusă și Camerelor de Comerț și Industrie relevante din Rusia.

CCECRR nu este o organizație politică, se autofinanțează din activitățile pe care le desfășoară și din cotizațiile membrilor săi, are ca scop dezvoltarea în mod pragmatic și reciproc avantajos a relațiilor economice și culturale cu Federația Rusă, o dezvoltare în care eu și etnicii mei rușii staroveri dorim să participăm și să ne folosim toată experiența și energia pentru a nu lăsa anumite bariere să pună piedici acestei relații naturale. Prin dialog multe lucruri se pot rezolva, iar eu și echipa CCECRR formată din oameni de toate vârstele, toate specializările și din mai multe naționalități dorim să sprijinim acest lucru.

În încheiere te invit să faci cunoștință cu activitatea noastră, cu departamentele noastre, să afli cum poți obține viza, cu ce poți pleca în Rusia, să vezi ce evenimente sunt, târguri, știri, comunicate sau cum să devii membru, partener sau simpatizant. Dacă ai sugestii legate de site sau consideri că ar mai trebui să modificăm sau să adăugăm ceva te rog să ne scrii la adresa office@ccecrr.ro cu titlul sugestii site.

Vizualizare plăcută!

Tudor Afanasov, Președinte CCECRR!

Acțiune :