Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI) a organizat, în perioada 4 – 7 decembrie 2015, un proiect amplu, care a cuprins o serie de manifestări dedicate ”Zilei minorităţilor naţionale (18 decembrie)”. Manifestările au avut loc la Sinaia şi au reunit peste 200 de persoane din rândul minorităţilor – parlamentari şi personalităţi din conducerea organizaţiilor, oameni de cultură, artişti profesionişti şi amatori, mulţi tineri, jurnalişti din TVR şi din presa în limbile minorităţilor.
În cadrul acestui eveniment, a fost premiat echipajul României în proba de canoe-4 1.000 m, alcătuit din Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă și Ștefan Andrei Strat, care a cucerit medalia de aur la Campionatele mondiale de kaiac-canoe de la Milano, din august 2015. Acest lucru a fost posibil ca urmare a cererii adresate conducerii DRI de către Tudor Afanasov, Președintele CCECRR. De menționat este faptul că, din acest echipaj fac parte etnici ruși staroveri (lipoveni), respectiv Petre Condrat și Iosif Chirila, iar CCECRR, prin dl. Tudor Afanasov, a insistat în promovarea și susținerea conaționalilor. Rusii staroveri (lipoveni), conform strategiei CCECRR, pot fi principalii actori în dezvoltarea relației româno-ruse, iar promovarea și susținerea lor este extrem de importantă. Conducerea CCECRR va continua în demersurile sale de susținere și promovare a etnicilor staroveri și este deschisa colaborării cu toate instituțiile care doresc să se alăture acestui demers.
Conducerea CCECRR îi felicită pe campioni și pe antrenori pentru rezultatul excepțional obținut la Campionatele mondiale și le dorește mult succes în viitor. De asemenea, aducem mulțumiri și conducerii DRI pentru implicarea și sprijinul acesteia și pentru că a dat curs cererii noastre, premiind acești tineri de excepție care au reușit să pună atât România cât și comunitatea de staroveri (lipoveni) pe cel mai înalt podium.
Conform strategiei CCECRR, elaborate de către Tudor Afanasov, Președintele organizației, și aprobată de Adunarea Generală a Asociației, unul dintre obiectivele principale ale As. Camera de Cooperare Economica și Culturala Româno-Rusă este acela de a ajuta rușii staroveri, de a-i susține pentru a-și putea conserva și promova identitatea etnică, ei fiind cel mai bun exemplu de bună conviețuire româno-rusă.