Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Despre sărbătoarea Zilei Apărătorului Patriei

23.03.2019

Despre sărbătoarea Zilei Apărătorului Patriei

Pe data de 22 februarie 2018 Ambasada Rusiei în România împreună cu Biroul Atașatului Militar a organizat ceremonia de depunere a coroanelor de flori cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei la Memorialul din șos. Pipera la București, unde odihnesc ostașii sovietici care și-au dat viețile pentru eliberarea României în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
La eveniment au fost prezenți diplomații Ambasadei, membrii Reprezentanţei Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse în România pentru activitatea comemorativă de cinstire a eroilor, Centrului Rus de Știință și Cultură, reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la București, precum și a Ministerului Apărării Naționale al României, Oficiului Național pentru Cultul Eroilor, Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Asociației Naționale a Militarilor în Rezervă A.I.Cuza, Comunității Rușilor Lipoveni din România, Camerei de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, Federației Societatea Civilă Românească, companiilor ruse, inclusiv «Gazprom Export», «Lukoil», «NIS Petrol», “COS Târgoviște”, Asociației de Prietenie Româno-Rusă, elevii școlii de pe lângă Ambasada Rusiei.
În discursul său Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România, domnul Valery Kuzmin, a remarcat că această sărbătoare este tributul de onoare și respect adus Armatei Ruse, eroilor-apăratorilor Patriei, care întotdeauna au servit drept pavăza statului și a suveranității sale și au întruchipat demnitatea națională și dragostea de libertate.
Cu ocazia sărbătorii la Ambasadă a fost organizată o recepție solemnă la care au participat membrii corpului militar-diplomatic acreditați la București precum și majoritatea participanților ceremoniei de depunere a coroanelor. În cadrul recepției a avut loc prezentarea unui material vast despre participarea grupării militare a Forțelor Armate Ruse la înfrângerea bandelor teroriste ale Statului Islamic în Siria.

Acțiune :