Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Dictarea Cazacilor – 2023

27.11.2023

Dictarea Cazacilor – 2023


În perioada între 1 și 3 decembrie 2023, toată lumea poate participa la Acțiunea socială educațională patriotică din Rusia „Dictarea Cazacilor – 2023” organizată de Societatea Cazacilor din Rusia cu sprijinul Uniunii tineretului cazac din Rusia și al Consiliului pentru treburile cazacilor pe lângă Președintele FR, al Agenției Federale pentru treburile naționalităților și ale ministerelor federale, al RGB (Biblioteca de Stat din Rusia).
Dictarea se va desfășura în formatul hibrid: fizic și la distanță pentru participanții din străinătate. Pentru a participa la concurs, candidatul trebuie să aibă cel puțin 8 ani.
Pentru a vă pregăti de dictare, sunt recomandate lucrările publicate în Biblioteca electronică a căzăcimii pe platforma Bibliotecii Naționale Electronice (https://rusneb.ru/collections/1221_kazachestvo/).
Scopurile dictării:
promovarea istoriei, a tradițiilor și a obiceiurilor căzăcimii ruse;
păstrarea și dezvoltarea culturii autohtone a cazacilor, a valorilor spirituale ale căzăcimii ruse;
popularizarea învățării istoriei și a culturii căzăcimii ruse.

PARTICIPARE ÎN FORMATUL ONLINE:
https://xn--2023-43daa5azlbkih0c0ec5f.xn--p1ai/
Înscrierea și accesul la cerințele dictării vor fi disponibile începând din 1 decembrie ora 00:00, perioada de rezolvare se va încheia pe 3 decembrie ora 24:00 (ora Moscovei).
Pentru a participa la dictarea cazacilor online, trebuie să vă înregistrați și să completați formularul participantului pe site-ul de pe platforma Dictării cazacilor.
Timpul de rezolvare a sarcinilor online, inclusiv perioada de familiarizare cu regulile dictării, este de 45 de minute. Lucrarea poate fi predată doar o dată.
După finalizarea dictării, participanții pot descărca certificatul de participare cu numărul punctelor acumulate afișat.

Acțiune :