Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

ECONOMIC. VIZITA PREȘEDINTELUI CCECRR LA MOSCOVA 9-16 MAI 2015

25.05.2015

ECONOMIC. VIZITA PREȘEDINTELUI CCECRR LA MOSCOVA 9-16 MAI 2015

În perioada 9-16 mai 2015 Dl. Tudor Afanasov, Președintele CCECRR s-a aflat la Moscova într-o vizită de afaceri. În această perioadă au fost stabilite întâlniri cu reprezentanți ai comunității de staroveri din Moscova, reprezentanți politici, economici și culturali ai Federației Ruse. Principalele teme abordate au fost legate de susținerea comunității de staroveri din Rusia și din România, implicarea staroverilor din România în dezvoltarea relației româno-ruse, dezvoltarea relației economice româno-ruse, problema embargoului pus produselor românești, posibilitatea angajării tinerilor staroveri în companiile rusești din România, numărul acestora fiind foarte mic în momentul de față, organizarea unui forum economic româno-rus în toamna acestui an, diverse posibilități de colaborare între entități din Rusia și România.

Printre cele mai importante discuții se pot remarca:

1.)Întâlnirea dintre Președintele CCECRR Tudor Afanasov și Directorul General al Consiliului Internațional Rus pentru Relații Internaționale domnul Andrei Kortunov. Principala temă abordată a fost găsirea de soluții pentru dezvoltarea relației economice româno-ruse. Președintele CCECRR și Directorul General al CIRRI au căzut de acord să realizeze împreună un proiect de propuneri din 20 de pași denumit „20 de propuneri pentru relansarea unui parteneriat de perspectivă”.

2.)Întâlnirea dintre Președintele CCECRR Tudor Afanasov și Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Federației Ruse, Dl. Gheorghi Petrov. Vicepreședintele CCI a Federației Ruse a apreciat activitatea CCECRR și s-a bucurat de schimbul de informații dintre cele două instituții. Toate ofertele comerciale transmise de CCECRR au fost procesate și prezentate pe site-ul CCI a Federației Ruse. Vicepreședintele CCI a Federației Ruse a propus să fie organizate întâlniri de afaceri în regiunile Federației Ruse, iar antreprenorii români să participe mai activ la expoziții organizate de CCI a Federației Ruse. Președintele CCECRR și Vicepreședintele CCI a Federației Ruse au stabilit de asemenea să intensifice colaborarea în domeniul turismului și să pregătească pentru toamna acestui an un forum economic în Rusia sau în România.

3.)Întâlnirea dintre Președintele CCECRR Tudor Afanasov și Președintele Consiliului pentru Dezvoltarea Comerțului Exterior și Relații Internaționale Economice Dl. Chereshnev Maxim. Au fost discutate. Au fost discutate problemele legate de relația economică româno-rusă, au fost propuse proiecte și soluții. De asemenea s-a stabilit ca, CCECRR să fie interfața Consiliului în Rusia și invers. Între Cele două instituții a fost încheiat un memorandum de parteneriat. Președintele CCECRR Tudor Afanasov a primit statutul de Reprezentant Special al Consiliului.

4.)Întâlnirea dintre Președintele CCECRR Tudor Afanasov și Președintele Asociației Juriștilor din Moscova, Decanul Facultății de Drept din Moscova Dl Golichenkov Alexander. Au fost discutate detalii legate de colaborarea în domeniul dreptului. AJM a fost de acord să facă schimb de informații cu CCECRR și să ajute companiile românești care doresc să vină pe piața din Federația Rusă să înțeleagă mai bine sistemul juridic al Federației Ruse. CCECRR prin departamentul său juridic a fost de acord să coopereze atât cu AJM cât și cu Facultatea de Drept din Moscova. Specialiștii CCECRR vor oferi consultanță legată de Drept Internațional, Arbitraj Internațional etc.

5.)Întâlnirea dintre Președintele CCECRR Dl. Tudor Afanasov și Șeful Departamentului de Export al Companiei de Autoturisme UAZ dl. Arzin Valery Nikolaevich. Președintele CCECRR a invitat compania să vină pe piața românească, piață unde autoturismele UAZ se vor bucura de apreciere, dacă este să ținem cont de raportul calitate/preț. Conducerea Companiei a fost de acord cu propunerile Președintelui CCECRR și împreună au început demersurile pentru a deschide o reprezentanță UAZ în România.

6.)Președintele CCECRR s-a întâlnit cu principalii distribuitori ai lanțurilor de magazine rusești cu care a stabilit să colaboreze și împreună să găsească soluții pentru ca, produsele românești să își găsească loc pe rafturile magazinelor rusești.

Acțiune :