Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Evenimente metodologice pentru profesori de limba rusă din străinătate

02.01.2024

Evenimente metodologice pentru profesori de limba rusă din străinătate


S-au încheiat evenimentele metodologice pentru profesori de limba rusă din străinătate „Organizarea studiilor semestriale de limba rusă ca limbă străină în străinătate”.
În anul 2023, Rossotrudnicestvo a desfășurat, în colaborare cu Organizația autonomă non-profit de educație profesională suplimentară „Institutul Internațional de protecția muncii”, o conferință educațională pentru profesori de limba rusă din străinătate în cadrul evenimentelor metodologice în format online „Organizarea studiilor semestriale de limba rusă ca limbă străină în străinătate”. În cadrul celor șase luni de realizare a proiectului, peste 800 de profesori de limba rusă din străinătate din peste 60 de țări din lume au participat la proiect online. Printre ei, la evenimente au participat și specialiștii din România, profesori și tutori din București, Timișoara, Iași, Tulcea etc.
Rusiștii din străinătate au studiat deosebirile metodicilor intensive de predare a limbii ruse, au discutate problemele de actualitate legate de organizarea studiilor semestriale și utilizarea resurselor educaționale. Participanții la proiect s-au familiarizat cu noile dezvoltări metodologice și literatura modernă dedicate predării de limba rusă.
La finalul evenimentelor metodologice, participanții au obținut certificate.

Acțiune :