Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Lider din rândul tinerilor rusi lipoveni la Scoala de Politică Rusă

16.05.2017

Lider din rândul tinerilor rusi lipoveni la Scoala de Politică Rusă

În perioada 16 – 22 aprilie la recomandarea Președintelui CCECRR Tudor Afanasov, Cristina Ivanov a participat la Proiectul Școlii de Politică Rusă intitulat Şcoala tânărului lider “Euro-Asia”.
De menționat este că, Președintele CCECRR, a recomandat trei particpanți la acest proiect, cotă obținută la solicitarea acestuia și aprobată de fostul șef al Administrației Prezidențiale Ruse, în prima etapă fiind aprobată participarea celor trei, dar din cauza unor așa ziși reprezentanți doi au fost invalidați din motive neelucidate nici până astăzi.
Vă propunem să citiți părerea Cristinei Ivanov!
„Scoala de politica rusa
Intre 16 si 22 Aprilie a avut loc la Moscova proiectul intitulat Şcoala tânărului lider “Euro-Asia” ai carui participanți au fost: deputați ai organelor de conducere locale, profesori din cadrul universitatilor, președinti ai ONG-urilor si lideri tineri din diferite tari. In cadrul acestui proiect educativ, participanții au discutat despre relatii internaționale si colaborări intre tinerii de peste hotare.
In timpul sesiunilor de dezbateri, candidatii au fost interesați de probleme precum: crearea unei colaborări cu Federația Rusa, schimbul de experiența intre tineri si posibilitatea studenților străini, care studiază cu bursa in Rusia, sa participe la evenimente internaționale.
Particiarea mea la Școala politica rusa a avut o insemnatate deosebita, a fost un loc unic deoareace acolo s-au intrunit reprezentanti din diferite zone ale Rusiei si din diferite tari. A fost o oportunitate de comunicare, de schimbare a opiniilor, a ideilor. Acest proiect a reprezentat sansa de a ma afla in același cerc cu oameni de aceeiași gandire, un cerc unde este imposibil sa nu te dezvolți, sa nu preiei idei.
Pe durata proiectului am facut schimb de păreri, am vorbit despre experiența pe care o avem in domeniu, si am construit un plan de viitor, care are drept tinta punerea in aplicare a politicii in cadrul liderilor tineri. A fost o decizie nemaipomenita ca la aceste intalniri sa participe tocmai lideri tineri politici. Tineretul reprezintă viitorul tarii, iar schimbările si modificările spre bine țin exact de eforturile depuse de noi, asa cum in ziua de azi politica este o problema de nivel mondial. Ei sunt acei oameni care au suficiente mijloace pentru a se dezvolta, a-și asuma proiecte si a acționa.
Cu siguranta toti cursantii si-au găsit aici o grupare care gândeste la fel, cu care vor realiza noi proiecte internaționale, intalniri si forumuri. Venind in Rusia si discutand cu tineri vorbitori de rusa am înțeles ca vreau sa organizez intalniri cu tinerii din Romania, dar si forumuri internationale in colaborare cu Rusia. Aceasta ar fi o experiența unica si ar aduce noi posibilități atât pentru tineretul roman cât si pentru cel rus.
In cadrul scolii tanarului lider am discutat cu politicieni, sefi de organizatii publice si organisme de stat. In acest sens, sunt din ce in ce mai convinsa ca sistemul de stat al Rusiei este unul democratic si puterea este exercitata de catre cetatenii ei in drepturi egale, iar tinerii tarii au un viitor grandios in fata.
Scoala de politica rusa este organizata cu sustinere din partea Consiliului Federatiei, Dumei de Stat, Institutiilor de colaborare internationala cu interetnicii. Aceasta a fost a sasea sesiune a proiectului, iar eu sunt foarte bucuroasa ca am avut onoarea sa particip in cadrul ei!
Cristina Ivanov”
As. Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă mulțumește Ambasadei Federației Ruse pentru sprijin, Rossotrudnicestvo, coordonatorilor proiectului Școlii de Politică Rusă pentru posibilitatea de a trimite și înscrie actuali și viitori lideri la acest proiect.

Acțiune :