Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

PARTENERIAT. CCECRR si CRRI au semnat un acord de parteneriat

13.11.2015

PARTENERIAT. CCECRR si CRRI au semnat un acord de parteneriat

Asociatia Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano Rusa si Consiliul Rus pentru Relatii Internationale au semnat un acord de parteneriat.


Parteneriatul non-profit “Consiliul Rus pentru Relatii Internationale” este o organizatie non-profit. Activitatea organizației vizează consolidarea păcii mondiale, promovează prietenia şi armonie între popoare, ajuta la prevenirea conflictelor internaţionale şi la gestionarea a crizelor. Organizația a fost înființată prin decizia fondatorilor în conformitate cu Decretul Preşedintelui Federaţiei Ruse din 2 februarie 2010 NR 59-RP. CRRI este o organizație care adună laolaltă Conducerea Statului, comunitatea de experti, mediul de afaceri si societatea civila pentru rezolvarea problemelor internationale.

Acordul dintre CCECRR si CRRI are ca principal scop elaborarea unui proiect care va putea servi in dezvoltarea relatiilor romano-ruse. Denumirea proiectului este „20 de propuneri pentru relansarea unui parteneriat de perspectiva”. Acest proiect va fi elaborat in doua etape. In luna iunie 2016 vor fi prezentate primele 10 propuneri si vor fi dezbatute, atat in Romania cat si in Rusia, iar in luna noiembrie, in timpul Primului Forum de Afaceri Romano-Rus va fi prezentat intregul proiect. La elaborarea acetui proiect, atat conducerea CCECRR, cat si conducerea CRRI, au selectat reprezentanti ai mediului de afaceri, ai mediului cultural, experti economici, reprezentanti ai asociatilor patronale, dar si membri ai comunitatii de staroveri din Romania. Importanta participarii la elaborarea acestui proiect a comunitatii de staroveri este legata de apartenenta lor la cele doua popoare, iar experienta lor legata de convetuirea alaturi de poporul roman, poate ajuta la identificarea si rezolvarea eventualelor greutati intampinate in dezvoltarea relatiei romano-ruse. Toti cei care doresc sa participe in calitate de experti la elaborarea acestui proiect, pot adresa propunerile pe care ar dori sa le includa conducerii CCECRR la adresa de e-mail office@ccecrr.ro.

Alte obiective ale parteneriatului:

1. Schimbul de materiale stiintifice intre CCECRR si CRRI;

2. Schimbul de informatii si postarea anumitor materialele pe site-urile organizatiilor;

3. Organizarea de conferinte si mese rotunde care vor avea ca tema interesul comun al partilor;

4. Invitarea la diverse conferinte care au ca tema cooperarea internationala;

5. Cercetarea si elaborarea de comunicate in comun pe anumite teme care reprezinta interes pentru ambele parti;

Acordul de parteneriat a fost semnat din partea CCECRR de către Dl. Tudor Afanasov Președinte si de către domnul Andrei Kortunov din partea CRRI in calitate de Director General.

Acțiune :