Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Președintele CCECRR Tudor Afanasov la Forumul „Întâlnirile de afaceri din Praga”

24.03.2019

Președintele CCECRR Tudor Afanasov la Forumul „Întâlnirile de afaceri din Praga”

La invitația Asociației Financiar Bancare pentru Cooperare Euro-Asia (AFB – CEA) Președintele CCECRR Tudor Afanasov a participat la cea de a doua ediție a Forumului Internațional financiar Economic al Statelor din CSI și Europa „Întâlnirile de Afaceri din Praga”(Praga, Republica Cehă), organizat în perioada 26-28 aprilie a.c. .
În cadrul Forumului a fost semnat un Acord de parteneriat dintre CCECRR și Asociația Financiar Bancară pentru Cooperare Euro-Asia. În luna mai Președintele CCECRR Tudor Afanasov este așteptat la sediul central al AFB – CEA pentru discutarea primelor obiective în cooperarea comună și derularea de activități în interesul mediul de afaceri mic și mijlociu.
Forumul „Întâlnirile de Afaceri din Praga” a fost organizat de către Consiliul Financiar Bancar al CSI, prin susținerea comitetului executiv al CSI în parteneriat cu Asociația Financiar Bancară pentru Cooperare Euro-Asia.
La eveniment au fost invitați liderii băncilor centrale și ai burselor naționale, conducătorii departamentelor financiare, asociațiile bancare și uniunile financiar-bancare, șefii celor mai mari companii de investiții din tarile CSI și ale Uniunii Europene, precum și Reprezentanți ai administrației prezidențiale ai Republicii Cehe. La eveniment au participat de asemenea Igor Ivankov-Director general adjunct al AFB – CEA, Oleg Riazanov-Director executiv al AFB – CEA, Svetlana Kijatkina-Managing Director și alții care au luat parte la lucrările forumului.
Președintele Consiliului Coordonator al AFB – CEA și vicepreședinte al Uniunii ruse de industriași și oameni de afaceri în discursul său a menționat că, în condițiile actuale ale problemei globale țările Uniunii Economice Euroasiatice continuă să dezvolte relații de cooperarea cu statele europene. UE este cel mai mare partener comercial al țărilor Uniunii Eurasiatice. Aceasta reprezintă 50,3% din totalul exporturilor şi 40,8% din totalul importurilor.
Despre AFB-CEA
http://www.fbacs.com/en/
În ultimii 5 ani, Asociația şi-a construit propriul sistem de interacțiune economică în Eurasia în beneficiul membrilor Asociației, căutând să extindă sfera activităților sale și să câștige noi piețe. Structurile de lucru create de AFB-CEA de-a lungul anilor, cum ar fi, Bursa schimbului universal de mărfuri pentru cooperare Eurasia, Centru Vamal și Logistic Eurasiatic, centrul Eurasia pentru managementul resurselor umane, Eurasia Centrul International de consultanta, centrul juridic internațional, centrul de contact Eurasia, permite membrilor Asociației să realizeze proiectele lor de afaceri cât mai rapid și mai eficient posibil. În optsprezece tari din Eurasia reprezentanțe al Asociației.
Sfera intereselor AFB-CEA se învârte în jurul afacerilor mici și mijlocii, a băncilor comerciale, a capitalui privat, parteneriatului public-privat. În interesul IMM-urilor, b AFB-CEA a implementat un proiect de integrare a întreprinderilor mici și mijlocii într-un singur sistem de schimb în spațiul EAEU cu posibilitatea participării lor la sistemele internaționale de decontare și la lanțurile valorice. Acest lucru a permis creșterea considerabilă a volumului de cerere și ofertă pe acest teritoriu, extinderea listei de nomenclaturi de mărfuri, pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii să se integreze în comerțul internațional.
Pentru realizarea în continuare a acestui proiect, în paralel cu filialele burselor se formează rețeaua de “agregatori” cu funcții de “Contra agent Central” care, fiind infrastructura Bursei de Valori, creează pentru sectorul IMM-urilor un mediu convenabil şi avantajoas din punct de vedere economic, un model de interacțiune bazat pe distribuția de funcții între producători și furnizori, care să permită să formeze un plan de achiziții și vânzări, luând în considerare volatilitatea mărfurilor. Pentru comoditatea în efectuarea plăților interbancare au fost selectate în fiecare dintre țări bănci care, în viitor, vor fi implicate în sistemul de calcule multivalutar și compensator care reduc semnificativ costurile de tranzacție.
În acest demers AFB-CEA este sprijinită activ de conducerea Comisiei economice eurasiatice. La 25 aprilie 2017, a avut loc o reuniune regulată a Prezidiului Consiliului de afaceri EAEU, la care s-a luat o decizie privind înființarea schimbului electronic de mărfuri Eurasiatice al Drumului Mătăsii și, în cazul în care, odată cu depunerea CEE, s-a făcut o propunere de punere în aplicare a bazei proiectului Bursa Universală de Mărfuri a Cooperării Euro-Asia.
În încheierea discursului său, Alexander Murychev Președintele AFB-CEA s-a axat pe problemele generale ale dezvoltării economice și financiare, atât pentru țările UE, cât și pentru ţările CSI, menționând că politica europeană a Parteneriatului estic nu a contribuit la prevenirea radicalilor şia încetinit Progresul economic şi social. Dimpotrivă, actuala dispută economică internațională, a condus la formarea unor tendințe negative pe termen lung, care, fără îndoială, afectează imaginea UE în ansamblu. Măsurile restrictive și schimbul de sancțiuni nu au avut un efect pozitiv de nici o parte, ci au rearanjat doar fluxurile comerciale.

Acțiune :