Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Timpul vinului rusesc

20.05.2024

Timpul vinului rusesc

 

„RBK Vin” va fi partenerul informațional general al platformei „VinoGrad” la SPIEF

Proiectul va sprijini informațional evenimentele desfășurate pe platformă (https://www.rbc.ru/wine/news/664624459a7947599e5d88a7?from=wine_newsfeed) și va organiza propriul său eveniment – o discuție despre cultura consumului de vin în Rusia.

Platforma „VinoGrad” este un spațiu tematic al Fundației Roscongress (https://t.me/roscongress) dedicat vinificației și viticulturii.

Vinificația rusă este acum în plină ascensiune și contribuie la dezvoltarea unui spectru larg de domenii conexe – de la ingineria agricolă până la turism și gastronomie. Dar cel mai important: crește calitatea vinurilor autohtone. Toate activitățile de pe platforma „VinoGrad” în cadrul SPIEF din acest an vor contribui la promovarea lor ulterioară.

Partenerul informațional al platformei va fi noul proiect – „RBK Vin” (https://t.me/rbc_wine), care va organiza de asemenea o discuție despre cultura consumului de vin în Rusia.

„Colaborarea noastră cu platforma „VinoGrad” va ajuta la prezentarea problemelor semnificative pentru industria vinicolă unui public larg. Colaborarea la SPIEF va fi încă un pas în popularizarea vinului rusesc și în creșterea culturii consumului în Rusia”, a comentat editorul „RBK Vin”, Svetlana Varenikova.

Astăzi s-a aflat despre lansarea proiectului RBK. Acesta va fi dedicat culturii vinicole rusești, vinurilor autohtone și enoturismului intern. Partenerul său este somelierul emerit al RF, Artur Sarkisian (https://t.me/ASWineGuide). Împreună cu platforma, ei planifică lansarea de ghiduri de autor „Vinuri rusești” și „Vinuri armene” atât în format tipărit, cât și digital. O bază de date unică despre vinurile din Rusia, pe care Artur Sarkisian a creat-o timp de peste 20 de ani, va fi disponibilă pentru prima dată în format online pe site-ul „RBK Vin”.

Mai multe detalii pe site. (https://forumspb.com/news/news/%C2%ABrbk-vino%C2%BB-vystupit-generalnym-informatsionnym-partnerom-ploschadki-%C2%ABvinograd%C2%BB-na-pmef-2024/)

Acțiune :