Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Un sucevean a pus bazele Asociatiei Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

01.03.2014

Un sucevean a pus bazele Asociatiei Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Relaţiile economice, culturale şi sociale dintre România şi Rusia ar putea fi revigorate prin intermediul unui sucevean. Se numeşte Tudor Afanasov şi în cursul zilei de miercuri, 26 februarie, a lansat oficial Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă (CCECRR) în cadrul unui eveniment găzduit de Senatul României.

„Asociația va promova și susține relațiile bilaterale româno-ruse în domeniile vizate, va facilita și va organiza întâlniri, conferințe și seminarii între oamenii de afaceri și între oamenii de cultură din cele două țări. Totodată, în vederea încurajării schimburilor economice, CCECRR va informa și va susține producătorii, comercianții și prestatorii de servicii din cele două țări, va sprijini și promova turismul, inclusiv cel de nișă (ecumenic, medical, tehnic, comercial etc)”, a declarat Tudor Afanasov.

Potrivit preşedintelui CCECRR, obiectivele Asociației sunt numeroase și se vor plia cu necesitățile reale ale mediului de afaceri, mediului cultural și social din cele două țări.

„Este important, în egală măsură, faptul ca Asociația își propune să promoveze și să susțină conservarea identității și tradițiilor rușilor lipoveni din România, minoritate care poate juca un rol important în dezvoltarea relațiilor româno-ruse”, a mai arătat Tudor Afanasov.

Lansarea Asociaţiei a avut loc în sala „Constantin Stere” a Senatului României, iar la eveniment a participat Florin Constantinescu, vicepreşedintele Senatului, mai mulţi reprezentanţi ai Parlamentului României, precum şi oficiali ai Ambasadei Federaţiei Rusiei la Bucureşti, dar şi oameni de afaceri şi specialişti în dreptul juridic, printre care şi suceveanul Mihai Tănăsescu.

Acțiune :