Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Profesorii de limba rusă din diferite țări ale lumii au luat parte la evenimente metodologice

02.01.2024

Profesorii de limba rusă din diferite țări ale lumii au luat parte la evenimente metodologice


În anul 2023, Rossotrudnicestvo a desfășurat, în colaborare cu „Institutul Internațional de protecția muncii” 4 sesiuni de evenimente metodologice destinate profesorilor de limba rusă ca limbă străină din străinătate în format online „Organizarea studiilor semestriale de limba rusă ca limbă străină în străinătate”. În cadrul celor șase luni, la proiect au participat peste 800 de profesori de limba rusă din străinătate din peste 60 de țări din lume – Azerbaidjan, Alger, Belarus, Bulgaria, Brazilia, Mare Britanie, Vietnam, Grecia, Georgia, Iran, Spania, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Letonia, Lituania, Maroc, Mexic, România, Serbia Siria, Tadjikistan, Turcia, Uzbekistan, Franța, Estonia, Osetia de Sud, Japonia și multe altele. La evenimente au participat profesori, tutori, traducători, metodiști, organizatori de cursuri de limba rusă ca limbă străină, testori de limba rusă, precum și studenți care învață limba rusă.
În timpul procesului educațional, rusiștii din străinătate au studiat deosebirile metodicilor intensive de predare a limbii ruse, au discutate problemele de actualitate legate de organizarea studiilor semestriale, având în vedere specificul țării studentului, și utilizarea resurselor educaționale, dezvoltate la universități din Rusia. De asemenea, participanții la proiect s-au familiarizat cu noile dezvoltări metodologice de autor și literatura educațională metodologică modernă de limba rusă ca limbă străină.
Membrii au subliniat un nivel înalt de organizare a cursurilor, formatul confortabil de lucru cu materiale educaționale în cont personal și și-au exprimat speranța că asemenea evenimente educaționale metodologice vor mai avea loc în viitor.

Acțiune :