Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Întreprinderile românești vor coopera cu cele rusești din Iaroslav

23.03.2019

Întreprinderile românești vor coopera cu cele rusești din Iaroslav

Întreprinderile românești vor coopera cu cele rusești din Iaroslav

O delegație de oameni de afaceri din România a stabilit relații de cooperare cu mai multe întreprinderi industriale din regiunea rusă Iaroslav

BUCUREȘTI, 29 iun — Sputnik. Pe 29 iunie, în orașul Iaroslav din Rusia, a avut loc o masă rotundă cu tema „Strategia de accedere a întreprinderilor rusești pe piețele externe. Perspectivele cooperării între întreprinderile rusești și cele românești”, anunță portalul administrației regiunii Iaroslav.

În sala de conferință a Camerei de Comerț și Industrie din Iaroslav (CCII) s-au reunit conducătorii structurilor responsabile de investiții a Executivului din această regiune rusească și CCII, reprezentanți ai mediului de afaceri din România, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Prahova, Aurelian Gogulescu, președintele comisiei pentru comerțul extern cu România al Camerei de Comerț și Industrie din Moscova, Anatoli Lebedev, precum și conducătorii unor întreprinderi mari, mici și mijlocii din regiunea Iaroslav.

Evenimentul a fost inaugurat de președintele CCII, Serghei Kuzeniov, care a menționat creșterea în ultimul an a interesului României pentru colaborarea cu Rusia, această direcție devenind una prioritară.

„Între țările noastre a existat întotdeauna o tradiție de cooperare și ne dorim să aprofundăm relațiile bilaterale. O cunoaștere a piețelor noastre ne va permite să stabilim noi contacte și să ne dezvoltăm afacerile în ambele state”, a declarat Aurelian Gogulescu, adăugând că instituția pe care o conduce este gata să faciliteze accesul companiilor din Iaroslavl pe piața din România.

Potrivit datelor statistice, comerțul dintre Rusia și România s-a revitalizat în primul trimestru al anului 2017, schimbul de mărfuri fiind în creștere cu 62,47 la sută, comparativ cu perioada similară a anului 2016.

Regiunea Iaroslav are deja legături culturale și economice strânse cu România. Întreprinderile din Iaroslav, precum “Slavneft”, „Tehnofleks”, „Prodest”, exportă negru de fum în România.

După prezentarea posibilităților investiționale din România și din regiunea Iaroslav, participanții mesei rotunde au discutat despre perspectivele cooperării între întreprinderile rusești și cele românești. Peste zece companii din Iaroslav și-au exprimat deja interesul pentru o cooperare mai strânsă cu întreprinderile românești, inclusiv compania „Russkie Kraski”.

Acțiune :