Camera de Cooperare Economica si Culturala Romano-Rusa

Expoziție de Artă Tehnologică Deschisă la Muzeul Yandex

22.05.2024

Expoziție de Artă Tehnologică Deschisă la Muzeul Yandex

 

Muzeul Yandex a deschis o expoziție intitulată „Refracții Digitale”, dedicată interacțiunii dintre oameni și tehnologie.

Această expoziție prezintă lucrări ale artiștilor care utilizează rețele neuronale, VR și alte tehnologii în creațiile lor. Este prima expoziție de artă contemporană din Muzeu, pregătită în colaborare cu Centrul Art & Science al Universității ITMO.

Expoziția include lucrări ale artiștilor Kami Usu, SYMETRIA, Nadejda Bey, Veronika Kislova, Danila Logvinenko, Anna Priahina, Alexandr Pogrebnyak și Anton Șcegolev. Ei au folosit o varietate de instrumente și tehnologii în lucrările lor, de la osciloscoape la efecte de realitate virtuală și rețele neuronale.

Vizitatorii expoziției vor vedea obiecte și instalații care le permit să se simtă parte din realitatea virtuală și să obțină noi experiențe. De exemplu, vor putea încerca un dispozitiv care interpretează emoțiile oamenilor, vor afla cum percepe lumea un embrion și vor auzi cum sună zgomotul informațional.

De asemenea, vor putea încerca un avatar digital care va imita acțiunile lor cu ajutorul senzorilor de captare a mișcării.

În timpul săptămânii, vizitatorii vor explora singuri exponatele. În weekenduri și sărbători, se pot vizita tururi ghidate, susținute de curatorii expoziției din partea Muzeului Yandex și a Centrului Art & Science. De asemenea, expoziția va include lecții publice, workshop-uri și discuții pe tema artei contemporane. Programul poate fi găsit pe site-ul evenimentului.

Expoziția va dura până pe 12 iunie 2024. Are loc la Muzeul Yandex, lângă stația de metrou Paveletskaya (str. Sadovnicheskaya, 82s2, Centru de Afaceri Aurora).

Acțiune :